Wandelcoaching

Aan de wandel met je hoofd

Bij wandelcoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging, waardoor er ook meer beweging ontstaat in je mentale en emotionele processen. Het werkt vooral goed bij mensen die veel in hun hoofd zitten en daarom innerlijke zaken minder makkelijk onder woorden kunnen brengen. Van tevoren worden in een voorgesprek de hulpvragen opgesteld, die tijdens een anderhalf uur durende wandeling in de natuur verder worden uitgediept.
De natuur fungeert hierbij als spiegel en hulpbron. Alles wat je tegenkomt, van type wegen en kruispunten tot passerende mensen of dieren, vormen een ingang om over in gesprek te gaan. Door de associaties met je eigen leven komen veel van je innerlijke processen aan bod en ontstaat er inzicht.

Uit de praktijk: ‘Die boom lijkt op mij. Hij is groot en sterk, maar scheef gegroeid. Dat herken ik: op mijn werk heb ik me enorm ingezet, maar voor mezelf maak ik te weinig tijd vrij. Ik wil het anders’.

Opvallend is dat via de symboliek makkelijker geassocieerd wordt. Plotseling worden verbanden duidelijk die op rationeel niveau niet direct gelegd zouden zijn. De coach begeleidt het proces en geeft terug wat opvalt.

Er zijn verschillende werkvormen mogelijk, zoals de levensloop, de levensplek, stressrelease, relatiewandeling, loopbaan, kwaliteiten en de levensboom. Wandelcoaching is geschikt voor jongeren en volwassenen.

Interesse in wandelcoaching? Neem contact met ons op.

Comments are closed.