Het einde van de zomervakantie is in zicht..

Nieuws

Het einde van de zomervakantie is in zicht. De zomervakantie geeft ouders en kinderen veel vrijheid. Lekker laat naar bed en alle tijd om van alles te doen. Helaas zit die relaxte periode met de start van school erop. Drukke ochtenden, gehaast ontbijten en het bij elkaar zoeken van alle spullen zijn weer aan de orde van de dag. Een nieuw schooljaar is altijd weer een leuk, spannend en nieuw begin. Dit geldt voor iedereen: de kinderen, juffen en meesters en hun ouders. Voor sommigen is het nieuw, anderen hebben elkaar een tijd niet gezien, waardoor het spannend is. Hieronder wat tips om het makkelijker te maken:

 1. Maak een activiteitenkalender
  Maak een afkruis- of afknipkalender van de komende 2 weken, waarop je de activiteiten noteert die al gepland staan. Zet hierin ook de vast afspraken van start school, hele of halve dag school, sporten, muziekles, feestjes etc. Voor de oudere kinderen die kunnen lezen gebruik je woorden en voor jongere kinderen plaatjes.
 2. Bespreek en plan het einde van de vakantie
  Praat met de kinderen over het feit dat de zomervakantie weer bijna voorbij is. Zoek samen vast spulletjes bij elkaar zoals de schooltas, gymspullen, broodtrommel, beker etc. Laat ze kleding uitkiezen die ze graag de eerste schooldag aan willen. Klets samen over hoe een schooldag er uitziet, welke vriendjes hij/zij graag weer ziet etc etc.
 3. Haal de (leukste) herinneringen op
  Om de vakantie af te sluiten bespreek samen op zondag de leukste, stomste, grappigste momenten van de vakantie. Benoem die ook van jou als ouder.
 4. Een lieve verrassing
  Eerste schooldag: een lief briefje bij de lunch of een servetje met een tekening erop zorgt ervoor dat kinderen weten dat je aan ze denkt.
 5. Bespreek de dag
  Neem iedere dag even de tijd om samen met je kind de dag door te nemen over wat ze meegemaakt hebben op school door vragen te stellen zoals: met wie heb je gespeeld tijdens de pauze? Welk spel speelden jullie? Wat heb je geleerd met de rekenles?

» Nieuws » Het einde van de zomervakantie...
Op augustus 28, 2017

Comments are closed.

« »