Uit onze aanpak: met de trein van Boos naar Middel

Nieuws

In dit bericht een klein voorbeeld van één van onze werkmethoden: de trein van Boos naar Middel. De trein van Boos naar Middel is een in de praktijk gevormd model, gebaseerd op de methode ‘oplossingsgericht werken’. Het is een gespreksmethode om iemand te helpen om vanuit een negatieve positie te komen tot een positieve actie.

Hiervoor ga je langs diverse stations, waarbij de verschillende stations de hulpverlener vragen ‘Zit jij wel op hetzelfde spoor?’ om zo goed mogelijk aansluiting te vinden. Bedenk in je gesprek eens: ‘Waar zit de cliënt en waar zit ík?’. Het kan gebeuren dat jij en de client een andere zorg hebben. In dit geval is het goed wanneer dit dan door beiden uitgesproken kan worden.
(Frank van den Berg & Ernst Bouweriks, 2017)

Bekijk ook eens de handige illustratie hieronder. Vragen over deze werkmethode? Stuur een bericht naar Lois:  lois@degezinsmanager.nl

» Nieuws » Uit onze aanpak: met de...
Op februari 11, 2019

Comments are closed.

« »