Paardencoaching

Laat de teugels vieren om tot inzicht te komen

Waarom doe je wat je doet en voel je wat je voelt? Vaak weet je het zelf niet. Wanneer je inzicht krijgt in je eigen gevoelswereld, kun je pas de vinger op de zere plek leggen. Om vervolgens die zere plek aan te pakken.

Als je in contact komt met een paard, merk je dat het dier jouw gevoel en gedrag spiegelt. Paarden zijn namelijk heel sensitief en communiceren via lichaamstaal. Op die manier maken ze jou bewust van wat er in je omgaat. Onze paardencoaches begrijpen de lichaamstaal van paarden en vertalen die vervolgens voor jou, de deelnemer. Zo worden hulpvragen beter inzichtelijk.

Paardencoaching klinkt misschien sprookjesachtig, maar is logisch te verklaren. Paarden leven in een kudde en dat is net zo’n systeem als waarvan wij deel uitmaken, zoals onze familie of werkomgeving. De kudde is van levensbelang voor paarden. Vanuit hun natuurlijke hang naar evenwicht reageren ze daarom op een verstoord systeem. Met je nieuw verworven inzichten, probeer je op een veilige manier ander gedrag uit, om te kijken wat beter voor je werkt. Het paard reageert puur op hetgeen er zich afspeelt, zonder oordeel.

Op die manier vormt paardencoaching een effectieve manier van oplossingsgericht coachen. Het draagt bij aan verschillende doelen, zoals traumaverwerking, gedragsverandering, keuzes en contact maken, samenwerking, conflictoplossing, enzovoorts.

Paardencoaching wordt gegeven op locatie in Bergen op Zoom. Het aantal benodigde sessies verschilt per vorm van problematiek en wordt in overleg vastgesteld. Het is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Interesse in paardencoaching? Neem contact met ons op.

Comments are closed.