Traumaverwerking

Heeft jouw kind iets ingrijpends meegemaakt en daar na een paar weken nog steeds last van? Of heb je zelf een nare gebeurtenis meegemaakt en lukt het maar niet om het gewone leven weer op te pakken? Gelukkig staan jullie er niet alleen voor: De GezinsManager helpt jou, jouw kind en je gezin bij het verwerken van de gebeurtenis, zodat jullie de draad weer kunnen oppakken.

Kenmerken van een trauma

Iedereen reageert anders op een schokkende gebeurtenis. De een is sneller prikkelbaar, angstig of overdreven waakzaam. De ander slaapt juist slecht, heeft nachtmerries, kan zich slecht concentreren en wil vaak alleen zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld het ene moment extreem stil, afwezig en teruggetrokken zijn. En het volgende moment juist heel druk zijn, veel om aandacht vragen, bang zijn om alleen gelaten te worden en veel ruzie maken.

Soms zijn de klachten na een aantal weken nog steeds aanwezig. En lukt het je niet om de nare ervaring op eigen kracht of met hulp van je omgeving te verwerken. De GezinsManager is er dan voor je.

Hoe wij jou helpen

We nemen eerst de tijd om jou goed te leren kennen. Vervolgens kijken we wat nodig is en wat het beste bij jouw klachten en je situatie past. Als dit allemaal duidelijk is gaan we samen met jou aan de slag. Dit doen we aan de hand van bijvoorbeeld:

  • Gesprekken: soms doet praten over een ingrijpende gebeurtenis al genoeg.
  • Lichaamswerk: hoe reageert je lichaam op bepaalde situaties en hoe kun je de controle over je lichaam herpakken?
  • Voice dialogue: in diverse gesprekken leer je jezelf beter te begrijpen, onprettige patronen te doorbreken en negatief gedrag te veranderen.
  • IEMT: in plaats van praten richten we ons op oogbewegingen, om nare gevoelens om te zetten in positieve gevoelens.
  • EMDR-therapie: door middel van afleiding helpen wij jou om nare herinneringen op een snelle manier te verwerken.

Voor wie

Wij begeleiden kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die door een schokkende gebeurtenis vastlopen.

Het doel

Elke behandeling is anders. Toch is het doel altijd hetzelfde: ervoor zorgen dat je de nare gebeurtenis goed kunt verwerken en het gewone leven weer op kunt pakken. En nieuw gezinsgeluk kunt ervaren.

Ingrid Verkamman

Jeugdhulpverlener


Vragen over traumaverwerking?

Heb je vragen over traumaverwerking? Stel ze dan aan De GezinsManager. We laten geven je graag meer inzicht over onze werkwijze. Bel of mail ons. Aanmelden kan via het contactformulier.

Wanneer wordt traumaverwerking ingezet?

Wij helpen je verder