Lausanne PicNic Game

Met de geboorte van je kind verandert er veel in de relatie tussen jou en je partner. Van een stel of echtpaar ben je ineens een gezin. Dat kan soms voor spanningen en conflicten zorgen. Niet alleen in de eerste maanden, maar ook  na een aantal jaren. Het kan zelfs zover komen dat jij en je partner uit elkaar groeien of op een scheiding afkoersen.

Hoe kun je de harmonie terugbrengen en als partners elkaar weer vinden? Door elkaars problemen en de onderlinge spanningen duidelijk te krijgen, elkaars situatie te begrijpen en de goede intenties bij de ander te herkennen. Op die manier kun je weer naar elkaar toegroeien. De Lausanne PicNic Game kan jullie daarbij helpen.

Bij welke problemen helpt dit picknickspel?

In je gezin kun je met allerlei spanningen en problemen te maken krijgen. In de volgende situaties kan de Lausanne PicNic Game jullie helpen:

  • Je partner is minder betrokken bij jou en jullie kind, waardoor je je alleen voelt
  • Door allerlei spanningen overwegen jullie een echtscheiding
  • Jij en je partner zijn uit elkaar gegroeid, wat een negatieve invloed heeft op jullie kind
  • Jij en je partner hebben moeite om met elkaar te communiceren
  • Je kind heeft gedragsproblemen en jullie hebben geen grip meer op hem of haar
  • Sinds de geboorte van jullie baby zijn er spanningen tussen jou en je partner

Hoe zo’n spel in zijn werk gaat

Tijdens de Lausanne PicNic Game speel je zo’n 15 minuten dat je samen met je gezin gaat picknicken. Jullie krijgen onder andere een tas met borden, kopjes en speelgoed. De picknick wordt gefilmd om alle interacties binnen je gezin in beeld te brengen.

Daarna kijken jullie de beelden met ons terug en gaan we de interacties samen met jullie bespreken. Daarbij richten we ons vooral op de samenwerking tussen jou en je partner en de emotionele relatie tussen jullie. Vervolgens bepalen we samen de stappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jullie weer naar elkaar toe kunnen groeien.

Voor wie

De Lausanne PicNic Game is bedoeld voor gezinnen met interactieproblemen. Het spel is vooral geschikt voor ouders met kinderen in de leeftijd tot 8 jaar.

Het doel

Het doel is om zicht te krijgen op de onderlinge relaties binnen jullie gezin. Het spel helpt om jouw problemen, die van jouw partner en de spanningen binnen jullie relatie te verwoorden. Zodra jullie problemen helder zijn, stemmen we de begeleiding of eventuele behandeling daarop af. En gaan we samen met jullie de weg naar nieuw gezinsgeluk bewandelen.

Vragen over de Lausanne PicNic Game?

Heb je interesse in begeleiding met behulp van de Lausanne PicNic Game? Via het formulier hieronder kun je je bij ons aanmelden. Dit kan zowel met als zonder verwijzing vanuit het medische of sociale domein. Heb je vragen hierover? Bel of mail ons.