Familieopstellingen

Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan en je begrijpt niet hoe dat komt. Misschien reageer je alweer geërgerd op een vraag of opmerking van je partner. Of je maakt de zoveelste ruzie met je ex. Of je vindt het elke keer weer lastig om je emoties te uiten en krop je je gevoelens op. Dat doe je vaak ook nog eens onbewust. Hoe hard je het ook probeert, je blijft steeds op dezelfde manier reageren.

Loop je vast in je gedrag? En heeft dit zijn weerslag op je gezin, familie, relatie of werk? Dan kan een familieopstelling helpen.

Bij welke vragen kan een familieopstelling helpen?

Met behulp van een familieopstelling krijg je antwoorden op vragen over je eigen gedrag, emoties en gedachten. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Waarom zet mijn kind zich voortdurend tegen mij af?
  • Hoe komt het dat de relatie met mijn partner zo moeizaam is?
  • Waarom vind ik het toch zo lastig om ‘nee’ te zeggen?
  • Hoe komt het dat de communicatie tussen mij en mijn partner zo slecht is?
  • Waarom heb ik altijd het gevoel dat niemand naar mij luistert?
  • Hoe komt het dat ik steeds vastloop in bepaalde werksituaties?
  • Waarom lukt het mij niet om dit verlies te verwerken?

Hoe wij een familieopstelling begeleiden

We starten de familieopstelling doorgaans met een groep van 8 tot 15 personen. Er hoeft geen familie van je aanwezig te zijn: zowel jij als je familieleden worden vertegenwoordigd door de mensen uit de groep. Deze mensen (representanten) weten niets van jouw eigen problemen af. Je brengt een vraag in wat te maken heeft met jouw thema. Deze vraag gaan we vervolgens uitwerken met de andere mensen die in de groep aanwezig zijn. Zowel de vraagsteller als de mensen uit je groep krijgen inzichten in onbewuste patronen binnen hun eigen familie. Deze nieuwe inzichten helpen jou om negatieve patronen te doorbreken.

Bovenstaande is een poging om uitleg te geven aan mensen die opstellingen  niet kennen. Een opstelling begrijp je meestal pas door hem zelf te ervaren.

Voor wie

Wij begeleiden familieopstellingen voor volwassenen, ouders, kinderen, jongeren – iedereen die worstelt met vragen over zijn of haar leven.

Het doel

Het doel van een familieopstelling is om jou de mogelijkheid te geven je klachten met eigen ogen te zien. Hierdoor kom je snel tot de kern van jouw probleem, kun je afscheid nemen van oude patronen en de balans weer terugvinden.

Chantal Kottier

Pedagoog


Vragen over familieopstellingen?

Via het formulier hieronder kun je je aanmelden. Heb je vragen hierover of wil je meer weten over familieopstellingen? Bel of mail ons.

AANMELDEN

Wil je deelnemen aan een familieopstelling? De kosten zijn € 50,00 per persoon. Opgeven? Klik op de knop “neem contact op”

Locatie

Breda en Tilburg

Wij helpen je verder

Isabella van den Brink

Hypnotherapeut en paardencoach