Cliëntenraad

Op dit moment zijn we binnen onze organisatie druk bezig met het opzetten van medezeggenschap in de vorm van een cliëntenraad. Wij zijn daarom op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste ouder(s)/verzorger(s) en/of kinderen vanaf 12 jaar, die zich hier beschikbaar voor willen stellen.

 

Wat is een CR?

De cliëntenraad (CR) praat mee over allerlei onderwerpen die met De GezinsManager en de zorg te maken hebben. De CR kijkt vooral vanuit ervaring van ouders/verzorgers en jongeren naar De GezinsManager en samen verbeteren we de kwaliteit van de zorg en de voorzieningen op de locaties.

 

CR De GezinsManager

De CR zal bestaan uit ouders/verzorgers en/of jongeren van de verschillende locaties (Tilburg, Breda en Bergen op Zoom). Aangezien het om een nog op te zetten CR gaat, is er ruimte om mee te denken over hoe we deze CR precies vorm gaan geven. In eerste instantie zullen er ook medewerkers meekijken en meedenken, maar zij zullen géén onderdeel vormen van de cliëntenraad. Wij hebben Zorgbelang Brabant | Zeeland gevraagd ons te ondersteunen bij het opzetten van de CR omdat deze organisatie veel ervaring heeft in cliëntondersteuning binnen het jeugdzorgdomein.

 

Wat vragen wij?

Zoals aangegeven moet de CR binnen De GezinsManager nog vormgegeven worden. Om te beginnen vragen wij vooral gemotiveerde en enthousiaste ouders/verzorgers en jongeren. Heb je ideeën of ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Daphne Snijders van Zorgbelang Brabant | Zeeland. Bereikbaar via dsnijders@zorgbelang-brabant.nl

 

Werkbezoek: van platte tieten tot paardentherapie

Op 19 april zijn we met de cliëntenraad uitgenodigd op het kantoor in Bergen op Zoom. Toen we aankwamen, stapte we het mooie, aparte en creatief ingerichte kantoor binnen. Cindy, Isabella en hun collega’s zaten al klaar in de vergaderruimte om te starten met de dag. Er was een leuk en informatief programma voorbereid voor ons. Eerst hebben we kort kennisgemaakt, waarna we werden getrakteerd op dé lekkernij van Bergen op Zoom. Platte tieten! Wij raden het iedereen aan!

Na deze lekkernij heeft Benny ons uitleg gegeven over Joost en ons bijgepraat over de verhuisplannen voor het kantoor Bergen op Zoom. We hebben een rondleiding gekregen op het kantoor en zijn daarna vertrokken naar het huis van Isabella. Hier hebben we kennisgemaakt met de paardentherapie. Dit vonden wij allemaal erg interessant! We mochten ‘oefenen’ met een paard naar keuze. Wat paarden af kunnen lezen aan je gedrag en wat ze aanvoelen, is ongelooflijk mooi!

Wij kijken terug op een mooie, interessante en leerzame dag. Namens de cliëntenraad willen wij Cindy, Isabella en de collega’s van Bergen op Zoom bedanken voor het leuke programma én de overheerlijke platte tieten!