Cliëntenraad

Cliëntenraad

Op dit moment zijn we binnen onze organisatie druk bezig met het opzetten van medezeggenschap in de vorm van een cliëntenraad. Wij zijn daarom op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste ouder(s)/verzorger(s) en/of kinderen vanaf 12 jaar, die zich hier beschikbaar voor willen stellen.

 

Wat is een CR?

De cliëntenraad (CR) praat mee over allerlei onderwerpen die met De GezinsManager en de zorg te maken hebben. De CR kijkt vooral vanuit ervaring van ouders/verzorgers en jongeren naar De GezinsManager en samen verbeteren we de kwaliteit van de zorg en de voorzieningen op de locaties.

 

CR De GezinsManager

De CR zal bestaan uit ouders/verzorgers en/of jongeren van de verschillende locaties (Tilburg, Breda en Bergen op Zoom). Aangezien het om een nog op te zetten CR gaat, is er ruimte om mee te denken over hoe we deze CR precies vorm gaan geven. In eerste instantie zullen er ook medewerkers meekijken en meedenken, maar zij zullen géén onderdeel vormen van de cliëntenraad. Wij hebben Zorgbelang Brabant | Zeeland gevraagd ons te ondersteunen bij het opzetten van de CR omdat deze organisatie veel ervaring heeft in cliëntondersteuning binnen het jeugdzorgdomein.

 

Wat vragen wij?

Zoals aangegeven moet de CR binnen De GezinsManager nog vormgegeven worden. Om te beginnen vragen wij vooral gemotiveerde en enthousiaste ouders/verzorgers en jongeren. Heb je ideeën of ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Daphne Snijders van Zorgbelang Brabant | Zeeland. Bereikbaar via dsnijders@zorgbelang-brabant.nl