Kindertherapie

Je kind gedraagt zich anders dan leeftijdsgenoten. Misschien heb je gemerkt dat de omgang met vriendjes niet makkelijk verloopt. Of dat je kind zijn of haar gevoelens niet goed kan uiten en daarom vaak boos wordt. Het kan ook zijn dat je kind zich niet goed kan concentreren en hierdoor slecht presteert op school. En doordat de problemen blijven aanhouden ontwikkelt jouw kind zich anders dan andere kinderen van zijn of haar leeftijd.

Als ouder maak je je zorgen. Je hebt van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen: wat nu? Kindertherapie kan dan vaak uitkomst bieden.

Wanneer kindertherapie kan helpen

Kindertherapie is geschikt voor het behandelen van kinderen met uiteenlopende klachten. Voorbeelden van veelvoorkomende klachten zijn:

  • Angsten en fobieën
  • Teruggetrokken gedrag
  • Opstandig en agressief gedrag
  • Druk en impulsief gedrag
  • Slechte hechting met ouders
  • Loyaliteitsproblemen na een scheiding
  • Problemen met het verwerken van een trauma of verlies

Hoe wij jouw kind helpen

In doorgaans 15 tot 20 sessies van een uur gaan we samen met jouw kind onderzoeken welke problemen er spelen. En welke hulpmiddelen jouw kind kan gebruiken om deze problemen op te lossen. Dit doen we spelenderwijs: tijdens de verschillende spellen en gesprekken laat jouw kind zien wat er aan de hand is.

Je kind leert daarnaast zelf te begrijpen waarom hij of zij zo denkt, zich zo voelt en gedraagt. Juist deze aanpak zorgt ervoor dat jouw kind grip krijgt op zijn of haar klachten en zelf de verantwoordelijkheid neemt.

Voor wie

Wij helpen kinderen in de leeftijd van 5-15 jaar, die problemen hebben in het gedrag, het denken en de emoties. Hierdoor lopen ze vast in het gezin, op school of in de omgang met de omgeving.

Het doel

Het doel is om jouw kind de best passende hulpmiddelen aan te reiken, zodat hij of zij de problemen vanuit eigen kracht kan oplossen.

Ingrid Verkamman

Jeugdhulpverlener


Vragen over kindertherapie?

Om je aan te kunnen melden heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld je huisarts, de kinderarts, het wijkteam, CJG of Jeugdbescherming. Heb je vragen hierover of hulp nodig bij de aanmelding? Bel of mail ons.

Wij helpen je verder

Esther van de Rakt

Jeugdhulpverlener - Kindertherapeut