SCHIP-aanpak

Relatieproblemen

Je relatie verkeert in zwaar weer, de communicatie met jouw partner is ronduit slecht en je komt er samen niet meer uit. Hoe kun je de relatie redden? Door naar elkaar te luisteren, elkaars pijnpunten te begrijpen en over elkaars behoeften te praten. Daarmee leg je de basis om weer opnieuw met elkaar te verbinden. De SCHIP-aanpak helpt jullie daarbij.

 

Scheiding

Misschien is het al te laat en sta je op het punt om te gaan scheiden. Of nog erger; je koerst af op een vechtscheiding. Op wat voor manier jullie ook uit elkaar gaan, jullie blijven partners in ouderschap. Dat kan in zo’n situatie enorm lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat jullie zo goed mogelijk uit elkaar kunnen gaan, zodat jullie daarna als ouders verder kunnen? Ook dat wordt duidelijk tijdens een SCHIP-traject.

Wanneer wordt de SCHIP-aanpak ingezet?

De SCHIP-aanpak helpt jou en je partner weer met elkaar te verbinden. Deze methode kan bijvoorbeeld in de volgende situaties worden ingezet:

  • De communicatie tussen jou en je partner is slecht, jullie begrijpen elkaar niet en beschuldigen elkaar over en weer
  • Jullie maken voortdurend ruzie en er zijn veel spanningen
  • Het lukt niet om met je partner over jullie relatieproblemen te praten
  • Jullie praten nog nauwelijks met elkaar
  • Je relatie verkeert in zwaar weer en jullie komen er zelf niet uit
  • Jij en je partner gaan scheiden en je maakt je zorgen om je kind
  • Jullie koersen af op een vechtscheiding
  • Sinds de scheiding is het contact tussen jou en je ex-partner erg slecht
  • Het lukt jou en je ex niet om na de scheiding samen de kinderen op te voeden

Hoe een SCHIP-traject eruit ziet

In de SCHIP-aanpak gaan we niet uit van ‘los moeten laten’, maar van ‘opnieuw verbinden’. In ongeveer 12 gesprekken gaan we samen met jullie de volgende 5 fasen doorlopen: Samenkomen, Conflicthantering, Helpend Horen, Integratie en Partnerschap (SCHIP).

 

Het unieke aan de SCHIP-aanpak is dat er aandacht is voor de conflicten én de verliezen die zijn ontstaan. Tijdens dit traject leren jullie elkaar beter te begrijpen, elkaars pijnpunten te herkennen, elkaars rouw te respecteren, beter te communiceren en elkaar weer te vertrouwen. Met dat als basis kunnen jullie samen de verliezen en conflicten een plek geven. En weer naar elkaar toegroeien.

 

Beëindigen jullie de relatie of gaan jullie scheiden? Dan leren jullie tijdens het SCHIP-traject hoe je de relatie goed kunt afsluiten, weer met elkaar kunt verbinden en samen het ouderschap op kunt pakken.

Voor wie

De SCHIP-aanpak is bedoeld voor ouders die relatieproblemen hebben, op het punt staan te gaan scheiden, het gevoel hebben in een vechtscheiding te zitten of net gescheiden zijn.

Het doel

Of jullie nu de relatie willen voortzetten of beëindigen: het doel is om ervoor te zorgen dat jullie samen verder kunnen als partners in ouderschap.

Marloes Mesman

Sociaal pedagoog


Vragen over de SCHIP-aanpak?

Via het formulier hieronder kun je je aanmelden. Heb je vragen hierover of wil je meer weten over de SCHIP-aanpak? Bel of mail ons.

Wanneer wordt de SCHIP-aanpak ingezet?

Wij helpen je verder

Isabella van den Brink

Hypnotherapeut en paardencoach


Ingrid Verkamman

Jeugdhulpverlener


Janneke Bergmans

Directrice - Orthopedagoog, mediator & trainer


Roel Bergmans

Eigenaar - jeugdzorgwerker


Nancy Eekels

Pedagoog


Mirjam Traas

Jeugdzorgwerker


Marco Pigmans

Jeugdzorgwerker


Peggy Deliën

GezinsManager


Lonneke Staal

jongeren- en gedragshulpverlener


Rian Maas

MFN-familiemediator


Dick de Vreugd

Mediator en ouderschapsbemiddelaar


Esther van de Rakt

Jeugdhulpverlener


John de Brouwer

Gezinshulpverlener