Onze filosofie

Bij De GezinsManager doen we de deur pas achter ons dicht wanneer ouders en kinderen de problemen zelf weer kunnen oplossen en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Bij alles wat we doen staat het kind altijd centraal. We onderscheiden ons door onze gedrevenheid, betrokkenheid, toegankelijkheid en korte lijnen. Hierdoor komt hulp snel op gang.

Aandacht en vertrouwen

Persoonlijke aandacht en wederzijds vertrouwen staan centraal in onze aanpak. In de praktijk betekent dit dat we goed bereikbaar zijn, we echt de tijd nemen en veel aanwezig zijn. We nemen ouders, kinderen en professionals serieus. We luisteren naar iedereen en kijken gericht naar wat elk individu nodig heeft. Samen bouwen we aan een goede samenwerkingsrelatie, zodat we echt stappen kunnen zetten. En we geven niet zomaar op: we hebben een lange adem en gaan door waar anderen stoppen.

Wij gaan voor maatwerk

In standaardoplossingen geloven we niet. In plaats van te denken in kaders, bieden we hulp op maat en zoeken creatief naar de beste oplossingen. Soms betekent dit dat we van de gebaande wegen afwijken, als dat de best passende oplossing is. Wij sluiten aan bij het gezin en het individu, tonen onze betrokkenheid en geven de aandacht die nodig is om op eigen kracht te gaan groeien.

Juist deze aanpak zorgt ervoor dat we samen met ouders, kinderen en professionals tot oplossingsgerichte stappen komen, die het beste aansluiten bij de situatie.

Versterken van eigen kracht

Wij geloven in de kracht van het gezin en van elk individu. Want als je in je kracht staat haal je het beste uit jezelf, uit anderen en je omgeving. Daarom zetten we in op het versterken van eigen kracht. We sluiten aan bij wat goed gaat en goed werkt. Samen bouwen we hierop verder.

Onze kracht zit in de samenwerking

De hulpvragen waar wij ons elke dag voor inzetten zijn complex en hebben ook regelmatig specifieke kennis en expertise nodig. Daarom werken we intensief samen met onze vaste samenwerkingspartners in verschillende regio’s. Zij vullen ons aan als de situatie daarom vraagt. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de beste hulp krijgt.

Liever telefonisch contact?

Ga naar de contactpagina. Daar staan alle telefoonnummers van De GezinsManager regio's.


Vragen? Wij helpen je graag verder

Ben je op zoek naar ondersteuning voor jezelf of jouw eigen gezin? Of wil je iemand anders doorverwijzen naar onze dienstverlening? Onze dienstverlening is beschikbaar voor particulieren, professionals, verwijzers en gemeenten/overheid. Neem contact op en wij helpen je graag verder.