Jouw gezinsgeluk en corona

Er wordt veel gepraat over financiële steun tijdens de coronacrisis. Maar over psychische en gezinsondersteuning steun vind je nauwelijks informatie en mogelijkheden. Best wel vreemd, want zo’n periode heeft een enorme impact op jou, je gezin en gezinsgeluk. 

Gezinsgeluk aangetast in een zomer met corona?

Was het een zomer vol geluksmomenten met je gezin? Of was de vakantie de druppel die de emmer deed overlopen? Je gezin in balans houden tijdens de zomervakantie is topsport. Tel daar de coronaperiode nog eens bij op. Dat vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van ouder, kind, eventuele exen en andere familieleden. Waar jullie normaal gesproken de beslommeringen van alledag bespraken aan de eettafel, vallen er misschien stiltes en stapelen de irritaties zich op. Of erger.

Problemen onder vergrootglas

In elk gezin is er wel eens sprake van spanning, onrust of stress. Dat is normaal en lost zich meestal vanzelf op. Maar tijdens zo’n gekke periode kunnen deze problemen uitvergroot worden en volledig uit de hand lopen. Wanneer de coronaperiode structureel flinke druk zet op het gezinsgeluk, is dit een serieus probleem.

Weet jij waar je kunt aankloppen in zo’n geval? Bij ons.

Wij helpen je op menselijke wijze met problemen die niet zomaar ‘overwaaien’, zoals gedragsproblemen, erge twijfel over je relatie of het moeizaam verwerken van verlies of trauma’s.

Vraag nu gratis intake aan

  Nieuwe gezinsproblemen door corona

  Door corona is het ook mogelijk dat er nieuwe problemen binnen het gezin zijn ontstaan. Bijvoorbeeld depressieve klachten, extreme angst, werk gerelateerde stress of financiële problemen. Hierdoor kan de balans in je gezin verdwenen zijn, vertonen je kinderen ander gedrag en kan het mogelijk zelfs voor hun fysiek en emotioneel onveilig worden wanneer spanningen aanhouden en er thuis vaak ruzies zijn die zelfs kunnen uitmonden in huiselijk geweld. We helpen jou als ouder bij het oplossen van dit soort gezinsproblemen en vinden samen met jou een uitweg. Samen gaan we op zoek naar nieuw gezinsgeluk.

  De GezinsManager is er voor jouw gezin

  Jaren geleden was het misschien nog vreemd om hulp van buitenaf te vragen voor gezinsproblemen, maar inmiddels wordt dit taboe langzaam doorbroken. Wij zien als jeugdhulpverlener dat het hard nodig is.

  Steeds meer gezinnen trekken bij ons gelukkig op tijd aan de bel om de harmonie het gezin te herstellen.

  Wacht ook niet te lang! De ervaring leert dat de situatie er niet beter op wordt bij uitstel.

  Het eerste consult is gratis.

  Snel een leefbare gezinssituatie

  Onze GezinsManagers hebben jarenlange ervaring met complexe opvoedproblemen, traumaverwerking, (v)echtscheidingen en verlies- en rouwverwerking. Samen met jou creëren we snel en daadkrachtig een leefbare gezinssituatie. Hoe moeilijk dat ook lijkt; wij beloven positieve verandering.

  De GezinsManager ondersteunt je bij: