Pleeggezin

“Gelukkig kwam ik in contact met de GezinsManager. Zonder hem ben ik ervan overtuigd dat mijn dochter nu nog steeds in een pleeggezin zou zitten”

Mijn dochter van 6 jaar oud werd na de moord op mijn ex vrouw onder voogdij en later onder toezicht gesteld van Bureau- jeugdzorg. Ik ben zelf nooit gehoord als verdachte in die zaak en had daarvoor al 2 jaar een co-ouderschap regeling met mijn dochter inclusief het gezamenlijk gezag. Ik kreeg mijn dochter ruim een half jaar niet te zien, zij was geplaatst in een pleeggezin. Uiteindelijk kreeg ik een begeleide omgang met mijn dochter van 1 uur in de 10 weken. De zaak zat muurvast en ik leefde van rechtszaak naar rechtszaak in de hoop dat de rechter me dochter eindelijk naar huis zou laten komen. Keer op keer werd jeugdzorg in het gelijk gesteld en werd de uithuisplaatsing verlengt en het contact tussen mij en jeugdzorg steeds moeilijker en moeilijker . De moed zakte me steeds verder in de schoenen en ik dacht dat me dochter nooit meer naar huis zou komen. Na een wisseling van advocaat kwam ik in contact met Roel , De GezinsManager. Het resultaat: binnen 2 maanden kreeg ik uitbreiding van de omgang nadat Roel volledig in het dossier was gedoken en ik hem betrok bij alle gesprekken met jeugdzorg. Ik merkte direct verandering in de aanpak van jeugdzorg nadat Roel kritisch werd op de werkwijze die door jeugdzorg en de andere betrokken instanties gevolgd werd. Ik kon eindelijk laten zien dat ik een goede vader ben en mijn dochter juist mij nodig heeft.
Je merkt aan alles dat Roel en Janneke tot in detail weten hoe gewerkt hoort te worden. Alles werd ook uitgebreid onderbouwd vanuit het belang van mijn dochter en dit zette anderen tot nadenken. Nu een paar maanden later, waar we nu zijn,  wordt mijn dochter over 7 dagen weer thuis geplaatst en is de zaak helemaal rond zodat me meisje eindelijk weer naar huis komt na al die tijd . Roel blijft nog eventjes betrokken om te kijken hoe het thuis gaat lopen.

Gelukkig kwam ik in contact met Roel en zonder hem , ben ik ervan overtuigd, zou mijn dochter nu nog steeds in een pleeggezin zitten . Nogmaals bedankt Roel je bent echt een topgozer.

Janneke Bergmans

Orthopedagoog, mediator, trainer


Vragen? Neem contact op!